33% van de ontvangers kiest ervoor de e-mail wel of niet te openen op basis van de onderwerpregel (Frankwatching, 2017). De onderwerpregel is één van de dingen waar ontvangers het eerste naar kijken, dus het is van groot belang uw e-mailing te voorzien van de juiste onderwerpregel. Daarom 5 tips op een rij:
-
Zorg voor een korte onderwerpregel. Vooral onderwerpregels die minder dan 50 karakters bevatten worden eerder geopend. Langere onderwerpregels vallen buiten beeld op bijvoorbeeld smartphones.
-
Gebruik woorden in de onderwerpregel die de openingsratio verhogen. Uit onderzoek is gebleken dat het onbewuste brein twee keer zo sterk reageert op een mogelijk verlies, dan op het behalen van winst. Door de tekst ‘mis niet’ te gebruiken, past u deze techniek toe. Ook blijkt dat bepaalde signaalwoorden in de onderwerpregel als verlaag, verhoog, optimaliseer, nieuw en verbeter goed werken.
-
Maak uw onderwerpregel relevant. Gebruik bijvoorbeeld niet ‘Nieuwsbrief mei 2017’, ‘Nieuwsbrief juni 2017’ et cetera. Dit geeft namelijk geen relevante informatie aan de lezer, waardoor uw e-mailing minder snel geopend wordt. Pik iets opmerkelijks uit uw boodschap en zet dit feitje in de onderwerpregel. Ook werken getallen in de onderwerpregel, zie bijvoorbeeld de onderwerpregel van dit artikel.
-
E-mailings met veel hoofdletters en leestekens in de onderwerpregel hebben een verhoogde kans om in de spambox te komen. Ook het woord ‘gratis’ is spamgevoelig.
-
Personaliseer de onderwerpregel op basis van naam/sector en regio. Weet voor wie u schrijft en stem daar uw onderwerpregel op af. Stuur bijvoorbeeld ‘de nieuwste grondprijzen in Flevoland’ naar agrariërs in deze regio en maak voor elke provincie een andere versie aan. Dit soort personalisaties verhogen de click-through rate met 14% en zorgen voor 10% meer conversie (Frankwatching, 2017).
Interesse
Kunt u hulp gebruiken bij de verzending van uw e-mailings? Prosu Databased Marketing helpt u graag. Zo kunnen wij ook de gehele opmaak en verzending van uw e-mailing verzorgen. Meer weten? Neem dan contact op met Irene Gaal via Irene.Gaal@prosu.nl of via 088 – 00 66 123.